Mexikói yam gyökér, vagy vad jam, egy trópusi és szubtrópusi országokban őshonos növényfaj, amelynek gyökérkivonatát gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságai miatt használják a bőrápolásban és a gyógyászatban is. Kiegészítő növényi táplálékként fogyasztják a klimax, a terhesség vagy nőgyógyászati panaszok esetén. Több mint 300 éve segíti a nőket, hogy szervezetük, hormonális rendszerük egyensúlyban tudjon maradni. Legfontosabb hatóanyagai a növényi szteroidok (szaponinok), ezek közül is a diosgenin emellett flavonoidokat, fitoszterolokat, B- és C-vitamint, béta-karotint és ásványi anyagokat is tartalmaz. A klimax kori szervezetben az ösztrogénszint csökkenése bőrelváltozásokkal is együtt jár, ezek közül a változások közül sok visszafordítható vagy javítható természetes, vagy szintetikus ösztrogének kiegészítésével. Ezek bőrön át való alkalmazása elnyomja az epidermális elvékonyodást az idős bőrben, és helyreállítja a bőr vastagságát. A diosgenin fokozza a keratinociták DNS-szintézisét és ezzel helyreállítja a keratinociták proliferációját idős bőrben. Tesztek szerint a diosgenin ugyanolyan mértékben fokozta a DNS szintézist, mint a retinsav így csökkenti az öregedés jeleit. A diosgenin nyugtató és gyulladáscsökkentő tulajdonsága nagyon előnyös az irritált és öregedő bőr ápolására. A kivonat antikollagenáz aktivitást is mutat, ami arra utal, hogy az öregedésgátló hatása a kollagén lebontásának megakadályozásában is megmutatkozik. Mindezeken kívül a diosgenin depigmentáló hatású is, ezért melasma, melanodermatitis és naplentigo esetén alkalmazható, így a hiperpigmentáció hatékony gátlója is egyben. A yam gyökér kiváló antioxidáns hatással is rendelkezik, segít védeni a bőrt a káros szabad gyökökkel szemben, amelyek hozzájárulhatnak az öregedési folyamatokhoz és a bőr károsodásához.
Vad Yam Gyökér (Menopauza)

Előnyös az irritált és öregedő bőr ápolására. Pigmentfolt halványíttó, nyugtató, gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságai miatt használják a bőrápolásban és a gyógyászatban is. Kiegészítő növényi táplálékként fogyasztják a klimax, a terhesség vagy nőgyógyászati panaszok esetén.
- helyreállítja a bőr vastagságát
- csökkenti az öregedés jeleit
- nyugtató és gyulladáscsökkentő
- depigmentáló hatású